Laat je activeren door ActieVero

Remedial teaching en bijles

Wanneer uw kind op één of meerdere vakken een achterstand heeft opgelopen dan kan bijles of Remedial Teaching (RT) een oplossing bieden. Het reguliere aanbod op school kan onvoldoende zijn voor uw kind om zich de lesstof eigen te maken. Door het aanbod met bijles of RT wordt er voor uw kind een mogelijkheid gecreëerd om zich de lesstof wel eigen te kunnen maken.

Wat is bijles?

In deze les wordt gebruik gemaakt van de leerstof op school. Dit kan herhaling zijn van de lesstof of het kan pre- teaching zijn. De stof uit het boek wordt in deze les extra ingeoefend. Daarbij kijk ik welke instructie uw kind nodig heeft en in welk tempo dat het best werkt voor uw kind. Zo kan uw kind de lesstof gaan beheersen op zijn eigen manier en blijft het bij in de klas.

Wat is Remedial Teaching?

Wanneer een specifiek probleem voor de leerkracht te groot is om aan te pakken door de niveauverschillen, kan Remedial Teaching (RT) uitkomst bieden. Vaak is er bij uw kind al sprake van een achterstand in kennis of vaardigheden. Hierbij is een aanpak op maat nodig. Door middel van een kennismakingsgesprek en beschikbare informatie van de school probeer ik een zo duidelijk mogelijk beeld van uw kind te krijgen. Mocht het wenselijk zijn dan kan ik contact zoeken met de leerkracht van uw kind. 

Tijdens deze begeleiding wordt planmatig gewerkt. In samenspraak met u en uw kind worden de doelen gesteld en hieraan wordt gewerkt met verschillende aansprekende werkvormen.